Event
Datum niet bekend

Umpire U2 opleiding 2020

Ben jij ook zo’n fan van het spelletje en zou jij je graag eens meer willen verdiepen in de officiële regels van het Honk- en softbal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Het U2 niveau mag door de club zelf worden verzorgd en is het opstapje naar U3 dat door de bond wordt verzorgd en waarmee je landelijk scheidsrechter kan worden. Of je wel of niet door zou willen gaan voor U3 is nu niet belangrijk. Het U2 niveau geeft je een goede basis om ook binnen de vereniging wedstrijden op elk niveau te kunnen leiden of om gewoon een oppepper te geven aan je honkbalkennis en daar binnen je eigen wedstrijden je voordeel mee te kunnen doen. Ouders van jeugdspelers zijn ook zeer welkom.

De cursus bestaat uit 3 avonden van circa 2 uur en behandelt naast spelregels ook methodieken. Daaronder valt niet alleen methodiek zoals houding van een plaat umpire, maar ook systeem van 2- en 3 man umpire systeem. Ook zullen we het hebben over gedrag van een scheidsrechter en omgaan met spelers, coaches en publiek.
De cursus is voor iedereen die belangstelling heeft en is niet aan leeftijd gebonden.

Onze Scheidsrechterscoördinator, Hans Leenen (oud houfdklasse- en internationaal umpire), weet alle ins- en outs en is bevoegd de officiele Umpire U2 opleiding te geven. Deze opleiding wordt op verschillende momenten in het seizoen aangeboden, afhankelijk van de aanmeldingen.

Heb je interesse? Meld je dan hier aan:

Cursus Umpire U2

  • Voor- en achternaam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Er wordt z.s.m contact met je opgenomen over de startdatum.

Tot snel achter de plaat!?