Nieuwsbericht
Geplaatst op 15 november 2022

๐—˜๐—น๐˜๐—ผ๐—ป ๐—ž๐—ผ๐—ฒ๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ป, ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐Ÿญ ๐—ต๐—ผ๐—ป๐—ธ๐—ฏ๐—ฎ๐—น!

Foto: Henk Seppen

Seizoen 2023 zal van start gaan met Elton Koeiman als nieuwe hoofdcoach. Elton kent zelf ook een lange carriere op het honkbalveld. Als speler was hij zo’n 22 seizoenen te vinden op de heuvel bij onder andere: Twins Oosterhout, Neptunus, ADO, Sparta-Feyenoord, The Hawks en Hoofddorp Pioniers. Na jaren de pitchingcoach van Neptunus en verleden jaar van Twins Oosterhout te zijn geweest mogen wij met veel plezier bekend maken dat hij de hoofdcoach zal zijn voor ons hoofdklasse honkbalteam 2023.

Dat maakte ons natuurlijk wel nieuwsgierig…

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ค๐˜‚๐—ถ๐—ฐ๐—ธ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป?
Afgelopen jaar heb ik bij Twins geholpen en daar had ik waarschijnlijk ook gebleven als dit niet op mijn pad was gekomen. Een samenloop van veranderingen bij Twins en een belletje van Quick’s Marco Wells om een gesprek aan te gaan, deed me doen denken. Na het gesprek bij Quick kwam de vraag of ik niet de hoofdcoach wilde zijn.. Daar moest ik natuurlijk wel even mijn gedachten over laten gaan, maar Quick ken ik vanuit het verleden. Toen ik, voordat Quick uit de hoofdklasse degradeerde, met Twins tegen Quick speelde heb ik mij daar altijd prettig gevoeld. De tribunes waren altijd vol en het publiek was enthousiast.
Het was toen misschien wel de drukste vereniging uit die tijd. Daar kijk ik nog altijd positief op terug.

๐—›๐—ฒ๐—ฏ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฟ ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—ป?
ja en nee…Toen ik in de hoofdklasse begon ben ik door Brian Farley gehaald voor de pitching. Ik heb me sindsdien dus altijd gericht op die positie, ook later qua coaching.
Uiteindelijk denk ik dat het dicht bij elkaar ligt wat coaching betreft. Ik heb in mijn jeugd en de periode voor de hoofdklasse meerdere posities gespeeld, dus onbekend is het zeker niet.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฑ๐—ผ๐—ฒ๐—น ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ?
Doelstelling is om te kijken of we bij de eerste 4 kunnen komen. Lukt dat niet… dan hoop ik dat we in elk geval kwalitatief goed honkbal hebben kunnen laten zien, de spelers progressie hebben kunnen maken en een ieder terug kan kijken op een mooi seizoen.

๐™ฑ๐š’๐š—๐š—๐šŽ๐š—๐š”๐š˜๐š›๐š ๐š–๐šŽ๐šŽ๐š› ๐š—๐š’๐šŽ๐šž๐š ๐šœ ๐š˜๐šŸ๐šŽ๐š› ๐š๐šŽ ๐š›๐šŽ๐šœ๐š ๐šŸ๐šŠ๐š— ๐š‘๐šŽ๐š ๐š๐šŽ๐šŠ๐š– ๐šŽ๐š— ๐šŸ๐šŽ๐š›๐š๐šŽ๐š›๐šŽ ๐š˜๐š—๐š๐š ๐š’๐š”๐š”๐šŽ๐š•๐š’๐š—๐š๐šŽ๐š—!