Nieuwsbericht
Geplaatst op 15 november 2022

𝗘𝗹𝘁𝗼𝗻 𝗞𝗼𝗲𝗶𝗺𝗮𝗻, 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵 𝗵𝗲𝗿𝗲𝗻 𝟭 𝗵𝗼𝗻𝗸𝗯𝗮𝗹!

Foto: Henk Seppen

Seizoen 2023 zal van start gaan met Elton Koeiman als nieuwe hoofdcoach. Elton kent zelf ook een lange carriere op het honkbalveld. Als speler was hij zo’n 22 seizoenen te vinden op de heuvel bij onder andere: Twins Oosterhout, Neptunus, ADO, Sparta-Feyenoord, The Hawks en Hoofddorp Pioniers. Na jaren de pitchingcoach van Neptunus en verleden jaar van Twins Oosterhout te zijn geweest mogen wij met veel plezier bekend maken dat hij de hoofdcoach zal zijn voor ons hoofdklasse honkbalteam 2023.

Dat maakte ons natuurlijk wel nieuwsgierig…

𝗪𝗮𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗽 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗤𝘂𝗶𝗰𝗸 𝗵𝗲𝗯𝘁 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗺𝗲𝗻?
Afgelopen jaar heb ik bij Twins geholpen en daar had ik waarschijnlijk ook gebleven als dit niet op mijn pad was gekomen. Een samenloop van veranderingen bij Twins en een belletje van Quick’s Marco Wells om een gesprek aan te gaan, deed me doen denken. Na het gesprek bij Quick kwam de vraag of ik niet de hoofdcoach wilde zijn.. Daar moest ik natuurlijk wel even mijn gedachten over laten gaan, maar Quick ken ik vanuit het verleden. Toen ik, voordat Quick uit de hoofdklasse degradeerde, met Twins tegen Quick speelde heb ik mij daar altijd prettig gevoeld. De tribunes waren altijd vol en het publiek was enthousiast.
Het was toen misschien wel de drukste vereniging uit die tijd. Daar kijk ik nog altijd positief op terug.

𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗲 𝗲𝗿 𝗹𝗮𝗻𝗴 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗺𝗼𝗲𝘁𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗻?
ja en nee…Toen ik in de hoofdklasse begon ben ik door Brian Farley gehaald voor de pitching. Ik heb me sindsdien dus altijd gericht op die positie, ook later qua coaching.
Uiteindelijk denk ik dat het dicht bij elkaar ligt wat coaching betreft. Ik heb in mijn jeugd en de periode voor de hoofdklasse meerdere posities gespeeld, dus onbekend is het zeker niet.

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗱𝗼𝗲𝗹 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻𝗱 𝗷𝗮𝗮𝗿?
Doelstelling is om te kijken of we bij de eerste 4 kunnen komen. Lukt dat niet… dan hoop ik dat we in elk geval kwalitatief goed honkbal hebben kunnen laten zien, de spelers progressie hebben kunnen maken en een ieder terug kan kijken op een mooi seizoen.

𝙱𝚒𝚗𝚗𝚎𝚗𝚔𝚘𝚛𝚝 𝚖𝚎𝚎𝚛 𝚗𝚒𝚎𝚞𝚠𝚜 𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚍𝚎 𝚛𝚎𝚜𝚝 𝚟𝚊𝚗 𝚑𝚎𝚝 𝚝𝚎𝚊𝚖 𝚎𝚗 𝚟𝚎𝚛𝚍𝚎𝚛𝚎 𝚘𝚗𝚝𝚠𝚒𝚔𝚔𝚎𝚕𝚒𝚗𝚐𝚎𝚗!