Nieuwsbericht
Geplaatst op 17 juni 2018

Zeer geslaagde American Day

Zondag 10 juni was ons XLLease Park Dorrestein gehuld in Amerikaanse sferen voor de traditionele American Day. Een ode aan de Amerikaanse roots van onze mooie sport.

 

Op het programma een mooie honkbal hoofdklasse wedstrijd tussen Cityside Apartments Quick en De Glaskoning Twins. Onder het genot van american beer Budweiser en heerlijke burgers en broodjes pulled pork (mede mogelijk gemaakt door Biologische slager Gerrit Takke en Bakkerij Groenendijk), kon het voltallige publiek genieten van een mooie strijd die door Quick met 7-3 werd gewonnen! Tegen het eind van de wedstrijd klonken vanaf het terras Amerikaanse deuntjes van een live band: BUB, de band uit Barneveld.

Foto: Jan Kruijdenberg

De dag begon al eerder die middag met een clinic voor een groep jonge softbalmeiden van 6 verschillende clubs. Een clinic verzorgd door Amerikaanse speelsters en coaches van USA Athletes International. Dat is een travel team met softbalsters van 18-23 jaar van verschillende universiteiten, dat een bezoek bracht aan Nederland. Eerder die week speelden ze ook een demonstratie wedstrijd tegen onze eigen Quick-dames.

Even terugblikken en nagenieten?

Eva Mediagroep maakte een hele leuke, uitgebreide reportage: https://youtu.be/syLCXAOMYPQ

Je kunt ook foto’s bekijken in ons online foto album: https://bscquick.smugmug.com/Seizoen-2018/American-Day