Nieuwsbericht
Geplaatst op 11 oktober 2016

Biosilk Quick Herensoftbal Nederlands Kampioen

Wat een geweldige afsluiting van een fantastisch seizoen! Biosilk Quick verovert voor het eerst in de clubgeschiedenis het Nederlands Kampioenschap en pakt daarmee de dubbel na de Europese titel.

image

In drie wedstrijden trok Quick uiteindelijk aan het langste eind tegen Hoofddorp Pioniers. Vorig jaar was dit ook de affiche van de finale, maar toen kwam Pioniers als winnaar uit de bus.

image

De eerste wedstrijd werd gewonnen door Pioniers met 7-3 waarna Quick de tweede wedstrijd met 8-1 won en zo een derde beslissingswedstrijd afdwong.

Dit jaar hadden de Hoofddorpers geen vat op het werpen van Shawn Koster. Een grand slam van Davy van Venrooij betekende de genadeklap waarna de wedstrijd met 7-1 naar Quick ging. Én de Nederlandse titel!!

image

Na afloop ging onze voorzitter op de schouders en hij bracht zijn emoties heel mooi onder woorden:
“Gisteren werd ons BioSilk Quick Softbal Heren 1 team na het winnen van de Europa Cup 2 voor het eerst in de historie van BSC Quick ook landskampioen! Als voorzitter van deze mooie club ben ik megatrots dat ze deze super prestatie hebben geleverd. Ik was gisteren er zelf bij en zag hoe Davy van Venrooy met zijn Grand Slam 4 punten binnen sloeg. Zoiets zie je eigenlijk alleen maar in films, maar dit was dus mooi ‘for real’:) Daarnaast werd gisteren onze topklasse combi-juniorenteam Quick-Almere’90 ook nog kampioen. In totaal 5 kampioenen dit jaar, waarvan één team dus dubbel kampioen werd:) Een fantastische prestatie in een fantastisch jaar!

image

Na afloop van de finale mocht ik de uitzinnige vreugde van onze softbal heren aanschouwen. Je weet gewoon dat je een prachtig moment meemaakt in de clubgeschiedenis. Aan het eind wijdde ik een paar dankwoorden aan de mannen en bedankte ze dat ze mij als voorzitter dit historisch moment schonken. Hun reacties waren overweldigend en toen ze mij op hun schouders tilden en de champagne ook over mij vloeide, dan voelde ik hoe mooi het is om bij de Quick-familie te horen. Ik voelde mij enorm trots dat ik voorzitter ben van zo’n unieke club. Al die jaren hard werken, organiseren, vergaderen, bemiddelen en bedenken, het is niet voor niets geweest. Ik denk dat mijn mede-bestuurders er hetzelfde over denken:)

Het was inderdaad een absurd mooi moment, en ik prijs me gelukkig dat ik er bij was:)”

image

Bekijk hier alle foto’s. 

Zelfs de Burgemeester van Amersfoort noemde de prestatie van onze toppers in zijn weekvideo.
Bekijk hier het fragment: Fragment uit de weekvideo Burgemeester van Amersfoort.