Nieuwsbericht
Geplaatst op 19 april 2018

Buitenlandse versterking voor heren 1

Cityside Apartments Quick honkbalheren 1 heeft zich voor de competitiestart versterkt met pitcher Luis Figuera. De Venezolaan kwam vanochtend aan op Schiphol.

pitcher Luis Figuera naar Quick honkbal

Volgende week start eindelijk ook de competitie in de landelijke hoofdklasse. De meeste andere Quick-teams zijn al volop bezig. Maar het eerste team, onder leiding van coach Marco Wels, speelt komend weekend nog de laatste oefenwedstrijden tegen Twins. (zaterdag is de thuiswedstrijd)
Met de komst van de rechtshandige pitcher verwachten we een competitief team in huis te hebben en prima mee te komen in de hoofdklasse. Dat beloven mooie wedstrijden  te worden op XLLease Park Dorrestein!

De 27-jarige Luis is geen onbekende in Nederland. Seizoen 2016 speelde hij voor Kinheim, ook in de hoofdklasse. Toen speelde hij samen met Bryan Engelhardt, met wie hij nu ook bij Quick samen zal spelen. Sterker nog: Bryan heeft er mede voor gezorgd dat Luis de overstap maakt naar Amersfoort. Kinheim werd in 2016 4e van Nederland en speelde de play offs. Luis sloot zijn seizoen in Nederland af met 6 winst- en 2 verlieswedstrijden en een era van 2,66. Hij speelde 74 innings, waarin hij 54 strikeouts gooide. Luis speelde verder in zijn loopbaan voor de Marlboro Red Machine met wie hij Arubaans kampioen werd en hij pitchte 3 seizoenen in de organisatie van de MLB-club Pittsburgh Pirates.

“Door een paar blessures en ook voor een aantal jonge jongens in het team is de ervaren Luis een mooie aanvulling”, aldus Quick-voorzitter Hans Bakker. Met een vol competitieprogramma van 3 wedstrijden per week, heb je ook 3 starters nodig. Nu kunnen we daarin voorzien en ook nog steeds jonge jongens een kans geven. Coach Marco Wels: “Ik ben zeer content met zijn komst. Hij gaat van meer dan toegevoegde waarde zijn in deze groep met grotendeels jonge talenten. Luis heeft in 2016 bij Kinheim bewezen een meer dan solide pitcher te zijn.”

Volgende week donderdag is de daadwerkelijke terugkeer van Quick in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen HCAW en zondag de officiële seizoensstart met openingsceremonie en reünie. Ook tegen HCAW: een echte streekderby als start. Komt allen!

Meer informatie: www.bscquick.nl/reunie


Foto’s: Janus Visser en archief Quick