Nieuwsbericht
Geplaatst op 17 september 2018

Cityside Apartments Quick honkbal handhaaft zich in de hoofdklasse

Het honkbalseizoen in de hoofdklasse kwam afgelopen weekend tot een einde. Quick dat voor het eerst sinds 22 jaar weer op het hoogste niveau uitkwam, maakte een wisselend seizoen door. Er werden hele mooie wedstrijden gespeeld met goede en soms verrassende overwinningen. Maar helaas kende het team ook een dipje in het seizoen en zo kon helaas net geen play off plaats geclaimd worden. Dat betekende dat er in de degradatiepoule samen met DSS, Hoofddorp Pioniers en Silicon Storks gestreden moest worden om behoud in de hoofdklasse. De teams begonnen allemaal weer op nul.

Het eerste weekend werd goed gestart met twee overwinningen op Hoofddorp Pioniers: 15-4 en 6-5! DSS bleek helaas wel te sterk in het daaropvolgende weekend wat resulteerde in drie verliespartijen: 3-8, 1-3 en 2-10. Het kwam dus aan op het allerlaatste weekend tegen hekkensluiter Storks. Dat Quick ook al tijdens de reguliere seizoen had laten zien de betere ploeg te zijn, bleek ook in dit laatste weekend. Quick won alle drie de wedstrijden (7-4, 8-3 en 4-2) en was daarmee op zaterdag al zeker van handhaving. Top gedaan mannen!

Dit werd zondag op het thuiscomplex, XLLease Park Dorrestein, gevierd met een optreden van de Band uit Barneveld BUB. Het betekende ook de afscheidswedstrijd voor de Australiër Ryan Dale, Jelle Blaauw, Jos de Jong en Wesley Bernardus. Vooral de laatste twee spelers hebben jarenlang voor Quick gehonkbald en hun bijdrage geleverd aan de successen die we gekend hebben. Daarvoor een groot woord van dank!!

Foto’s van de laatste wedstrijd vind je hier.