Nieuwsbericht
Geplaatst op 28 augustus 2019

Cursus umpire U2

Scheidsrechter, hoe zit dat nou eigenlijk!? Zelf altijd al meer kennis willen verkrijgen over het spelletje, of wil jij meer informatie zodat je ook bij je zoon of dochter kunt scheidsen tijdens een wedstrijd?

Het U2 niveau mag door de club zelf worden verzorgd en is het opstapje naar U3 dat door de bond wordt verzorgd en waarmee je landelijk scheidsrechter kan worden. Of je wel of niet door zou willen gaan voor U3 is nu niet belangrijk. Het U2 niveau geeft je een goede basis om ook binnen de vereniging wedstrijden op elk niveau te kunnen leiden of om gewoon een oppepper te geven aan je honkbalkennis en daar binnen je eigen wedstrijden je voordeel mee te kunnen doen. Ouders van jeugdspelers zijn ook zeer welkom.

De cursus bestaat uit 3 avonden van circa 2 uur en behandelt naast spelregels ook methodieken. Daaronder valt niet alleen methodiek zoals houding van een plaat umpire, maar ook systeem van 2- en 3 man umpire systeem. Ook zullen we het hebben over gedrag van een scheidrechter en omgaan met spelers, coaches en publiek.
De cursus is voor iedereen die belangstelling heeft en is niet aan leeftijd gebonden. Hans Leenen, oud hoofdklasse- en internationaal umpire zal de cursus verzorgen.

Heb je interesse!? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

[gravityform id=”3″ title=”true” description=”true”]