Nieuwsbericht
Geplaatst op 30 oktober 2018

Geslaagd NK: Quick sb pupillen worden 2e

Zaterdag 27 oktober organiseerde BSC Quick Amersfoort het (officieuze) NK voor pupillen softbal meiden. In navolging op Roef die dit kampioenschap vorig jaar zeer succesvol organiseerde. Vijf teams gingen de strijd aan om de landstitel: Almere’90, Storks, Birds, Kinheim en de thuisclub Quick op het mooie XLLease Park Dorrestein. 

Organisatie

Het organisatieteam (Sander, Lucielle, Barney, Erik, Robert en Mirjam) heeft in korte tijd het toernooi op poten gezet en de enige factor waar ze geen invloed op konden uitoefenen was het weer. Uiteindelijk kwam dat ook helemaal goed al was het wel even spannend want vrijdagnacht had het behoorlijk geregend zodat er in de ochtend veel plassen op het veld stonden. Met man en macht werd er gesponsd en gedweild zodat we toch, slechts een half uurtje later, gewoon van start konden! 

Opening 

De dag begon met een officiële openingsceremonie: een welkomstwoord van Mirjam Boode, presentatie van de teams, het volkslied gezongen door Cobus Oosting en Dinet Oosting gooide de officiële eerste bal. Dit was het startsein voor de eerste wedstrijdronde. 

  

De wedstrijden op veld 1 werden live uitgezonden door Hans en Cobus van Softbaldino en alle wedstrijden stonden onder leiding van 3 bondsscheidsrechters: Luuk Wijgers, Rob Tichelaar en Martin Lemstra. 

Uitslagen en live streaming 

Ronde 1:

Quick-Birds 3-7 (livestream: https://www.meridix.com/event/141658)

Almere-Kinheim 10-0

Ronde 2:

Birds-Storks 4-4 (livestream: https://www.meridix.com/event/141659)

Kinheim-Quick 1-8

Ronde 3:

Quick-Almere 7-2 (livestream: https://www.meridix.com/event/141660 

Storks-Kinheim 4-4

 

Tussen de wedstrijden door was er een gezamenlijke break om een hapje te eten en er waren wat leuke activiteiten voor de kids: je kon je gooi snelheid meten met een speedgun, er was een golfballetjes wedstrijd met leuke prijzen, schminken en een springkussen. 

 

Daarna was het tijd voor het tweede deel van het kampioenschap:

Ronde 4: 

Storks-Quick 3-11 (livestream: https://www.meridix.com/event/141661)

Birds-Almere 6-8

Ronde 5:

Kinheim-Birds 2-5 (livestream: https://www.meridix.com/event/141662)

Almere-Storks 6-1

 

Dat leverde de volgende tussenstand op:

Bronzen finale 

De strijd om de derde plaats ging tussen Birds, die net naast een finale plaats greep, en Storks. Dat werd een super spannende strijd waarin het gelijk op ging maar Birds uiteindelijk met 5-4 als winnaar uit de bus kwam. 

Nederlands kampioen 

Quick plaatste zich als eerste voor de gouden finale na 3 overwinningen. Pas in de laatste wedstrijdronde werd bekend wie de tegenstander zou zijn. Dat werd Almere. In de voorronde had Quick van Almere gewonnen, maar in de competitie hadden beide teams ook al tegen elkaar gespeeld en won Almere 2 van de 3 onderlinge wedstrijden. De teams waren dus aan elkaar gewaagd en dat bleek ook zeker in de finale. 

Het werd een zinderende strijd die na 4 innings 7-7 op het scorebord liet zien. Dat werd dus verlengen! In die vijfde inning waren de meiden uit Almere flink op dreef aan slag en scoorden maar liefst zes punten. Quick kon daar in de gelijkmakende inning slechts twee punten tegenover stellen (eindstand 9-13) en dus was Almere de nieuwe Nederlands kampioen en daarmee de opvolger van Hoofddorp Pioniers. Hier kun je de finale terug kijken of de samenvatting.

Tijd voor de prijsuitreiking compleet met oorkondes, prijzen, (kinder)champagne, confetti en een prachtige wisselbeker. 

 

Eindstand:

  1. Almere ‘90
  2. BSC Quick
  3. Birds
  4. Storks
  5. Kinheim

Hier kun je een samenvatting van de prijsuitreiking terug zien. Hier vind je alle foto’s van dit Nederlands kampioenschap.

Zo kwam om half zeven een eind aan een lange maar geweldig leuke dag. Het enthousiasme en de inzet van de meiden was fantastisch om te zien!

Tot slot een woord van dank aan iedereen die zich heeft ingezet om deze dag tot zo’n succes te maken: álle Quick-vrijwilligers, de softbal meiden en hun coaches, de scheidsrechters, Softbaldino, Dinet Oosting, fotografen Simon Kreijns en Egbert Jan van Ommen en tot slot onze sponsoren Marketing Guys, Springkussenverhuur Amersfoort, Detuinmachine.nl, Bergdrukkerij Amersfoort en All you want catering.