Nieuwsbericht
Geplaatst op 18 april 2017

Geslaagde Opening Day(s)

Na een goede voorbereiding in de winter, was het half april eindelijk weer tijd voor de start van het nieuwe honk- en softbalseizoen! De dames van XLLease Quick beten het spits af met hun eerste thuiswedstrijd op zondag 9 april. Het was een heerlijke zomerse dag en de dames wonnen beide wedstrijden tegen Olympia-2 met ruime cijfers: 11-1 en 7-0. Edwin Talma van XLLease had de eer om de eerste bal te gooien. En de catcher was zijn eigen dochter Maud, die samen met haar teamgenoten van pupillen softbal en dames 1 het veld betraden voor de officiële opening. Verder was er een loterij en werden zelfgemaakte pasteitjes, cupcakes en sieraden verkocht. Het werd een hele leuke dag. Je vindt hier een foto-verslag.

 

Het weekend erna was het de beurt aan de heren: vrijdag herensoftbal en zaterdag heren honkbal. Voor XLLease Quick herensoftbal was het Juliette van Balen van de Amersfoortse Sportfederatie die de eerste bal gooide. Een bekende van het team want zij reikte in november ook de prijs uit toen de mannen Sportploeg van het Jaar in Amersfoort werden. Hopelijk een goede voorbode voor dit seizoen. Het begin was in ieder geval goed want de heren wonnen met 5-2 van Tex Town Tigers. Bekijk de foto’s van deze avond in ons online foto-album.

 

Last but not least ging ook voor de honkballers van Cityside Apartments Quick het seizoen van start. Een feestelijke first pitch want Layo Hooi werd uitgeroepen tot Lid van Verdienste van Quick. Meer dan verdiend voor onze top vrijwilliger! Hij ontving daarvoor een mooi certificaat en mocht de eerste bal gooien.
De wedstrijd werd een ware marathon maar na 4,5 uur was er wel de winst voor Quick tegen Hawks. Het werd maar liefst 23-15! Ook van deze Opening Day hebben we een foto-verslag. Al met al een mooie start van seizoen 2017!