Nieuwsbericht
Geplaatst op 27 september 2018

Glenn Romney aan de slag als nieuwe coach Cityside Apartments Quick honkbalheren 1

NIEUWS: Glenn Romney wordt de nieuwe coach van heren 1

Vol trots kunnen we melden dat Glenn Romney voor seizoen 2019 is aangesteld als de nieuwe coach van Cityside Apartments Quick honkbalheren 1. Met zijn kennis, ervaring, visie en persoonlijkheid gaan we er weer een mooi honkbalseizoen van maken op XLLease Park Dorrestein.

Glenn is geen onbekende bij onze club. In 1995 en 1996 speelde hij met Quick in de hoofdklasse. Glenn (42) heeft een prachtige spelerscarrière achter de rug met als hoogtepunten zijn selectie voor Jong Oranje en het Nederlands team (tussen 1997 en 2003) waarmee hij aan twee WK’s (1998 en 2003) meedeed. Maar hij werd ook met HCAW in 1998 Nederlands kampioen en in 2003 tot MVP van de hoofdklasse gekroond.

Glenn kwam al vroeg in aanraking met onze leuke sport: “Als zoon van een LA Dodgers-fan liep ik al als 3- jarige op de Utrechtse honkbalvelden. Hoewel ik als rechtshandige slagman begon, heb ik snel de overstap gemaakt naar mijn natuurlijke linkerkant en via WSB en ROBUR ´58 in Apeldoorn de selectie van Jong Oranje mogen halen. Tijdens mijn collegajaar in de Verenigde Staten in 1995 heb ik de overstap gemaakt naar Quick Amersfoort. Quick was mijn eerste hoofdklasseclub en ik heb er met enorm veel plezier gespeeld en kreeg alle ruimte om mezelf te blijven ontwikkelen.” Na Quick speelde Glenn respectievelijk bij HCAW (van 1997 tot en met 2001), Hoofddorp Pioniers (van 2002 tot en met 2009), UVV (2011) en opnieuw voor HCAW (2012) en AdoLakers (2014). Met HCAW en Pioniers heeft Glenn ook veel Europese ervaring op kunnen doen.

Glenn Romney in Quick uniform. Foto: Archief Glenn

Glenn in het team van Quick in 1996 (2e van rechtsonder)
Foto: archief Quick

Van speler naar coach

Glenn: “Naarmate mijn actieve carrière als speler vorderde, kreeg ik steeds meer de behoefte om mijn teamgenoten te helpen coachen. Eerst om mijn ervaring als outfielder en 1e honkman te delen, later ook nog mijn ervaring als werper. Ik heb mijn visie op het honkbal ontwikkeld en in 2016 ben ik begonnen met coaching bij Pirates 2 te Amsterdam.”

Glenn is een echte liefhebber van het spel en gelooft sterk in het gegeven dat een goed TEAM, dus niet individuele spelers, wedstrijden en dus ook een kampioenschap kan winnen. “Met een Old School mentaliteit en New School brutaliteit hoop ik goed honkbal te kunnen spelen met vele mooie en spannende wedstrijden. Op deze manier hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan een nog stabieler, sterker en ambitieus Quick.”

Glenn op het eerste honk, 2011. Copyright Jan Kruijdenberg Fotografie

Glenn aan slag, 2011. Copyright Jan Kruijdenberg Fotografie