Nieuwsbericht
Geplaatst op 25 januari 2016

Honk- of softbal, iets voor jou? Jeugd mag gratis mee trainen!

Honk- of softbal, iets voor jou?

honkbal en softbal jeugd quick amersfoort

Deze maand beginnen voor de jeugd van honk- en softbalvereniging Quick weer de trainingen als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tot in maart oefenen de teams in de zaal met slaan, gooien, vangen, sprinten en samenspelen. Ook conditietraining hoort erbij. De manier van trainen is, net als de spelregels, aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Voor de jongste leden, de beeballers, is spelplezier het belangrijkst. “Met deze kinderen doen we veel spelletjes en oefenwedstrijdjes”, zo vertelt coach Coen. Omdat het beeball-team enorm gegroeid is, heeft Quick het team gesplitst in “rookies” (5-7 jaar) en “majors” (8-9 jaar). Daardoor kunnen alle kinderen honkballen op een manier die past bij hun leeftijd. Door het team te splitsen, is er ook weer plaats voor nieuwe kinderen.

Ook in de andere jeugdteams (pupillen, aspiranten en junioren) zijn enthousiaste nieuwe spelers altijd welkom! Jeugdhonkbal is voor jongens en meisjes. Voor meisjes is er ook softbal.

Wat vinden de kinderen ervan? “Honkbal is gewoon superleuk omdat je heel veel verschillende dingen kunt doen: je mag slaan, rennen en je kunt punten scoren. En in het veld kun je de bal vangen of de honkloper uittikken. Omdat je de bal niet van de tegenstander hoeft af te pakken, is er nooit ruzie en het team is supergezellig”.

Terwijl de voorbereidingen binnen starten, wordt buiten op Sportpark Dorrestein het honkbalveld onderhanden genomen.  Daarmee voldoet het veld straks aan alle regels die gelden voor de uitdagende Overgangsklasse waar het Heren 1 team in speelt. Ook dames 1 speelt op landelijk niveau. De jeugd van Quick heeft dus een mooi perspectief om naar toe te werken.

Nieuwsgierig geworden? Kinderen mogen drie keer gratis mee trainen om erachter te komen hoe leuk en gezellig het is. Volwassenen zijn ook welkom. Laat hier je gegevens achter en we nemen contact met je op.

honkbal en softbal jeugd Quick Amersfoort