Nieuwsbericht
Geplaatst op 19 november 2020

In Memoriam: Emerito Fortunato Janzen

Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat Emerito Fortunaro Janzen, ook bekend als ’Boy’, ‘Jan’ of ‘Padoice’, op zondag 15 november, na  een langdurig ziekbed, op 78-jarige leeftijd is overleden.

Emerito was afkomstig uit Curaçao en kwam in 1964 met een groep Antillianen naar Nederland om te gaan werken als lasser bij Bronswerk.

Hij was geen sporter maar kwam, net als zoveel  andere Antillianen, toch bij Quick terecht. In zijn beginjaren bij Quick was Emerito niet zo actief, maar toen hij eenmaal zijn roeping had ontdekt was hij niet meer te houden.

Zoals gezegd, geen sporter maar hij bleek over hele andere kwaliteiten te beschikken. Emerito werd een goede -en bij vriend en vijand geliefde- scheidsrechter voor zowel de jeugdteams van Quick als de Landelijk spelende jeugdteams. Hij was streng maar rechtvaardig en immer correct.

Daarnaast, en minstens zo belangrijk, ging hij aan de gang als jeugdcoach. Emerito is de oprichter geweest van BeeBall bij Ouick –voor kinderen van 8 tot 12 jaar, hij hielp Paul Berkel met het trainen en coachen van jeugdteams en die twee mannen hebben de basis gelegd voor onze jeugdafdeling. Die 2 kanjers zijn van grote waarde geweest voor onze jeugdteams en waren de werkpaarden voor de jeugdafdeling, dag in dag uit aanwezig bij Quick.

Veel van de huidige spelers hebben hun liefde voor de sport van Emerito overgenomen. Hij was zeer geliefd door ‘zijn’ jongens en voor velen  was Emerito een echt vaderfiguur.

Emerito, een lange, statige man met zijn karakteristieke grijze baardje, altijd bescheiden en onberispelijk gekleed. Een door en door gentleman. De laatste jaren kreeg Emerito steeds meer last van zijn ogen en was hij nagenoeg blind geworden. Zijn vaste gang naar sportpark Dorrestein is mede daardoor ten einde gekomen.

Met het overlijden van Emerito zijn we een icoon uit de rijke Quick-geschiedenis kwijtgeraakt. Laten we zuinig  zijn op wat ons nog rest.

Namens de hechte Quick familie wensen wij zijn kinderen en verdere familie veel sterkte toe in deze  moeilijke periode.

Leden en bestuur BSC Quick Amersfoort