Nieuwsbericht
Geplaatst op 12 augustus 2018

In memoriam: Felix Kiringdongo

Donderdagavond, tijdens de thuiswedstrijd van Honkbal 1 tegen DSS, bereikte ons het droevige bericht dat Felix Kirindongo woensdag 8 augustus is overleden.

Felix Kirindongo, voor de jongere generatie en nieuwelingen bij Quick zal zijn naam niet veel weerklank vinden. Maar voor de oudere generatie is hij een begrip. Vele jaren was Felix hét gezicht van BSC Quick. Felix leefde voor Quick en was 7 dagen per week op ons terrein aanwezig.

Felix kwam, en met hem zo vele Antillianen, in 1964 naar Amersfoort om te gaan werken bij Bronswerk. Ook toen het bedrijf verhuisde naar Utrecht ging Felix mee om uiteindelijk bij dat bedrijf zijn welverdiende pensioen te behalen.

En in die jaren gingen veel van zijn Antilliaanse collega’s van Bronswerk honkballen bij BSC Quick maar Felix had daar geen interesse in maar hij nam wel een andere, niet onbelangrijke, rol op zich. Vanaf het eerste moment dat Felix bij onze vereniging kwam, heeft hij altijd gezorgd voor het onderhoud op de velden, het materiaal en de uniformen voor -met name- het 1e honkbalteam.
In latere jaren was Felix echter ook dé Grounds- en Materiaalman voor de hele vereniging.
Naast zijn werkzaamheden bij Bronswerk en BSC Quick is Felix ook werkzaam geweest als ‘uitsmijter’ bij Discotheek De Hoef in de Arnhemsestraat.

Felix was niet altijd even makkelijk in de omgang, hij kon nog wel ‘ns flink uit z’n slof schieten en was een man met zogeheten ‘handvatten’. En als hij je ‘mocht, dan kon je een potje breken maar als dat niet het geval was, dan was het soms al moeilijk om een simpele wedstrijdbal bij ‘m los te peuteren.
Maar hij reageerde altijd vanuit de optiek dat hij het beste voor had met ‘zijn’ vereniging en Felix was zeker een man met het hart op de juiste plaats.

Op enig moment heeft Felix met het toenmalig bestuur een conflict gekregen hetgeen resulteerde in het feit dat Felix weigerde om ooit nog een stap op onze velden te zetten. Ook toen dat bestuur lang en breed vervangen was, bleef Felix weigeren om zijn gezicht bij Quck te laten zien. Zelfs bij het 50-jarig bestaan van BSC Quick was Felix niet aanwezig, Enige koppigheid was hem zeker niet vreemd.

Het ging de laatste tijd niet goed met Felix. Last van z’n longen had hij al langere tijd maar op enig moment kreeg kanker met vele uitzaaiingen helaas ook grip op Felix. Een paar weken geleden kwamen we elkaar nog tegen in het ziekenhuis en spraken af dat ik hem na de vakantie zou bezoeken. Dat heeft helaas niet zo mogen zijn.

Verhaal geschreven door Hans Josemans.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Felix op dinsdag 14 augustus om 14.00 uur aan de Mozartweg 58 te Amersfoort.
Daarna zal Felix naar Curaçao gebracht worden waar hij begraven zal worden in een graf naast zijn vader en moeder.

We wensen de nabestaanden veel sterkte toe.