Nieuwsbericht
Geplaatst op 1 december 2022

In memoriam: Franklin Lindesey

John Franklin Oscar Lindesey 

“Frankie” 

Op 29 november jl. ontvingen wij het droeve nieuws dat Franklin Lindesey op 77 jarige leeftijd is overleden.  

Franklin is op 20 mei 1945 geboren in San Nicolas, een plaats in het Zuid-Oosten van Aruba bij het wonderschone Baby Beach. Rond 1966 is Franklin naar Nederland gekomen, onder andere met Carlos Stamper, om aan de slag te gaan als lasser bij Bronswerk in Amersfoort. Toen op enig moment Bronswerk besloot om te verhuizen naar Utrecht, is Franklin verder gegaan als leraar lassen, een vak wat hij tot aan zijn pensionering heeft uitgeoefend.  

Toen Franklin naar Nederland kwam, is hij niet gelijk gaan honkballen bij Quick. In plaats daarvan ging hij spelen bij het Amsterdamse AJAX en is later overgestapt naar de Amsterdamse Baseball Club.  

Zijn favoriete positie in het veld was die van Catcher maar ook op andere posities, zoals het 3e honk of outfield, was Franklin prima inzetbaar.  

Op enig moment heeft Franklin zijn sportcarrière beëindigd om zich volledig aan zijn studie te kunnen wijden om vervolgens in 1974 bij Quick zijn sportieve leven weer op te pakken. 

Franklin was een uitstekende honkballer die in de geschiedenis van onze vereniging een korte maar imposante rol heeft gespeeld. In het kampioensjaar 1975, het jaar waarin Quick promoveerde naar de Hoofdklasse, produceerde Franklin twee sublieme home-runs -een thuis en een uit in Haarlem- waardoor de overwinning én promotie veilig werden gesteld.  

Je mag rustig stellen dat 1975 hét jaar was voor Franklin Lindesey. Spelers als Franklin, je kunt er niet genoeg van hebben in je vereniging.   

In latere jaren, toen onze vereniging onder in het klassement bungelde, moest Quick op enig moment nog 2 wedstrijden spelen én winnen om degradatie te voorkomen. Toenmalig coach Ronald Hosé kreeg het lumineuze idee om een aantal ‘oudjes’ van stal te halen, spelers zoals Jules Elbers, Rijk van de Bunt, Franklin Lindesey en Eric ‘Gino’ Bergeik werden aan het team toegevoegd. Ook bij die wedstrijden sloeg Franklin tot 2x toe de bal over de hekken waardoor de winst veilig werd gesteld én degradatie derhalve werd voorkomen.  

Ook het jaarlijkse Caribbean Lagoon -het gezellige én grote jaarlijkse Antilliaans evenement- is door Franklin vele jaren mede georganiseerd.  

Naast honkballer en verenigingsman, was Franklin een prettig mens met een goede inborst. Hij had een warme belangstelling voor mensen in zijn omgeving, hij was een gentelman die altijd geïnteresseerd was in zijn omgeving. Een man met een goed gevoel van humor, je kon hem zelden betrappen op een slecht humeur. De laatste jaren liep het qua gezondheid allemaal niet zo lekker meer maar wij denken vooral met plezier, vreugde en dankbaarheid aan Franklin terug.  

Een prettig mens is ons ontvallen.  

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en alle verdere familieleden alle kracht en wijsheid toe om dit verlies een plaats te geven in hun leven.  

Leden & bestuur
Base & Softball Club Quick Amersfoort.