Nieuwsbericht
Geplaatst op 10 september 2018

In Memoriam: Herman Kroon (vanmiddag 10 september uitvaart)

IN MEMORIAM

Woensdag 5 september bereikte ons het droevige bericht dat Herman Kroon op 58-jarige leeftijd plotseling is overleden. Herman maakte deel uit van ons 3e honkbalteam en was al vele, vele, jaren lid van BSC Quick. Niemand weet eigenlijk meer hoe Herman ooit bij BSC Quick terecht is gekomen, hij was er opeens gewoon -want het leek hem wel een leuke sport- en maakte vanaf dat moment een onlosmakelijk deel uit van ons team.

Herman was iemand die niet zo direct opviel, hij was geen ‘outspeaking person’ en trad zelden op de voorgrond. Herman was de bekende stille kracht in het team, bescheiden en geliefd.

Hij was een markant mens met een goed gevoel voor humor, hij was energiek en gedreven en zijn vriendschap was echt. Oftewel, zoals Herman het zelf verwoordde, hij was een mens met interesse in mensen, hij wilde graag omzien naar de ander. En dat bleek ook duidelijk in zijn werk als Docent.

Herman was Docent bij het Westland Collega in Bunschoten waar hij sinds 2008 werkzaam was. Henk Koelewijn, directeur van de school, schrijft namens medewerkers en leerlingen: ‘Herman kenmerkte zich door een groot hart voor collegae en leerlingen.

Herman had humor. Om in zijn eigen woorden te spreken, Herman heeft geleerd om humor als middel te gebruiken in zijn leven. Humor is een teken van sterkte. Het werkt de-escalerend.

Hij speelde in ons team in het outfield en hij had een opvallende “ninja slaghouding”. Niet zelden omhelsde hij de eerste honkman waar hij even daarvoor luid schreeuwend op af was gelopen. Herman had humor en was bij een ieder erg geliefd.

Ook wanneer we hopeloos achter stonden –en dat gebeurde soms bij Honkbal 3- maande hij de tegenpartij tot alertheid met de woorden “ het zal je maar ontglippen”.

Wij gaan afscheid nemen van Herman op maandag 10 september a.s. van 12.30 uur tot 14.00 uur in de Kruiskerk, Venestraat 44 te Nijkerk. Aansluitend wordt daar om 14.15 uur de uitvaartdienst gehouden.

De begrafenis vindt aansluitend plaats op de Algemene Begraafplaats aan de Frieswijkstraat in Nijkerk en na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in het EABN Uitvaartcentrum , gelegen naast de begraafplaats.

Het tragisch overlijden van Herman kwam voor ons allemaal als een complete verrassing en heeft ons in shock achtergelaten. Zijn heengaan laat een lege plek achter in onze harten én in ons outfield.

Wij wensen zijn vrouw Marieke en zonen Niels en Pepijn veel wijsheid en kracht toe om dit grote verlies een plaats in hun leven te geven.

Heren 3 Honkbal

BSC Quick.