Nieuwsbericht
Geplaatst op 7 januari 2022

In Memoriam Marijke Letschert

Op dinsdag 4 januari jl. ontvingen we het droeve bericht dat op 78 jarige leeftijd

Marijke Letschert

is overleden.
Helaas is wederom een trouw lid van de Quick familie ons ontvallen.

Marijke, ‘Big Mama’ zoals ze liefdevol door ons werd genoemd, was een bekende verschijning bij BSC Quick. Gedurende vele jaren was zij zelf actief als speelster bij verschillende Damesteams en daarbij steevast te vinden op het 1e honk. Marijke was een goede en betrouwbare 1e honkvrouw en ook als slagvrouw deed ze goed mee, tijdens het honklopen daarentegen bleef ze nog wel ‘ns achter op de honken want snelheid was niet echt haar sterkste wapen.

Marijke was een trouw supporter van de honk- en softbalteams en met name van het 1e honk- en Dames1 softbalteam.  In 2018 had Marijke de eer om de 1e bal te mogen gooien bij de seizoen openingswedstrijd van Dames 1 Softbal.

Het afgelopen seizoen was Marijke veel minder zichtbaar bij Quick, haar gezondheid werkte helaas niet altijd mee.

Marijke is vanaf het eerste begin betrokken geweest bij Softbal. In de beginjaren was de Softbal-afdeling onderdeel – en gehuisvest- bij onze directe buren, voetbalvereniging AFC Quick 1890. Opa (Kees) Letschert was voetballer bij AFC en via hem kwam Marijke in contact met Softbal, zo rond 1975, en is eigenlijk altijd zo gebleven.

Qua directe familie laat Marijke 2 dochters, Kirsten en Elke, en 4 kleinkinderen achter.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen van Marijke op dinsdagavond 11 januari a.s. van 18.30 tot 19.30 in de Torenzaal van Rusthof. De afscheidsbijeenkomst zal in besloten kring plaatsvinden.

Marijke was nooit humeurig, altijd een vriendelijke blik en een lach om haar mond. Zij maakte ongeveer 47 jaar een vast onderdeel uit van onze Quick-familie. Spijtig en verdrietig dat dit zo abrupt geëindigd is maar wij mogen dankbaar zijn voor het feit dat Big Mama zo lang onderdeel heeft uitgemaakt van ons (verenigings) leven. Wij wensen haar familieleden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

leden en Bestuur BSC Quick Amersfoort.