Nieuwsbericht
Geplaatst op 29 augustus 2022

IN MEMORIAM PAUL BERKEL

Paul Berkel
04-02-1945 – 25-08-2022

Op Donderdag 25 augustus werd de Quick gemeenschap opgeschrikt door het trieste bericht dat Paul Berkel Sr. op 77 jarige leeftijd -als gevolg van een hartstilstand- is overleden. Verdrietig nieuws waar die avond, zowel in als naast het veld, tijdens de wedstrijd van Honkbal 1 en Dames softbal werd stilgestaan met een minuut stilte uit respect en ter nagedachtenis aan Paul.

Paul Berkel Sr. werd op 4 februari 1945 geboren in Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, en bracht daar zijn jeugdjaren door. Op 19-jarige leeftijd is Paul naar Nederland gekomen en ging, zoals zo vele Antilianen met hem, vrijwel direct honkballen bij Quick.

Na verloop van tijd heeft Paul de geleidelijke overstap gemaakt van actief speler naar coach, het hoogtepunt in zijn coaching-carrière is dat Paul, samen met Ronald Hosé, Honkbal Quick naar de hoofdklasse heeft gebracht. Een waanzinnig succes waarvoor beide heren respect verdienen.

Daarnaast heeft Paul zich bezig gehouden met het oprichten van jeugdteams en de jeugdafdeling bij Quick, is hij lange tijd coach geweest van het interregio team jeugd honkbal en heeft hij bij Quick vele jeugdteams gecoacht en begeleid. Ook als team-verzorger en EHBO-er heeft Paul zijn sporen verdiend. Jongstleden 5 augustus was Paul nog aanwezig als dienstdoende EHBO-er bij het Carribean Lagoon evenement bij Quick. Het tekent de mens, Paul was nooit te beroerd om als vrijwilliger een taak te verrichten

In Nederland ontmoette Paul zijn lieve vrouw Fenny waarmee hij 54 jaar getrouwd is. Naast Fenny laat Paul ook 2 kinderen achter,  te weten Paul Jr. en Corina én 7 kleinkinderen waar hij werkelijk altijd klaar voor stond. Hij mocht dan ook graag op het veld zijn om zijn kleinzoons Kai en Vito te bekijken en aan te moedigen tijdens hun wedstrijden.

En zijn zoon Paul Jr is zeker geen onbekende naam in de honkbalwereld c.q. coachwereld, kan ook niet anders want hij is in de leer geweest bij zijn vader.

Onze vereniging is met het overlijden van Paul Berkel Sr. wederom een van de ‘founding fathers’ kwijtgeraakt. We verliezen in Paul Sr. een prettig mens, altijd vriendelijk, bedachtzaam en hulpvaardig. Wij kunnen troost putten uit het feit dat met zijn zoon Paul Jr. en kleinkinderen Kai en Vito, zijn sportieve erfenis voor de toekomst is veilig gesteld.

Wij wensen Fenny, Paul Jr, Corina, zijn kleinkinderen en verder familie en nabestaanden de kracht toe om dit verlies een plek in hun leven te geven.

Leden en bestuur
BSC Quick Amersfoort.

drie generaties Berkel