Nieuwsbericht
Geplaatst op 4 oktober 2018

In memoriam: Wil Cork

Wederom heeft onze hechte Quick gemeenschap afscheid moeten nemen van een oud-gediende. Op 1 oktober jl. bereikte ons het droeve bericht dat

WILSON ISIDRO CORK

Roepnaam WIL

75-jarige leeftijd is overleden.

Wil is op 15 mei 1943 geboren in Willemstad, Curaçao, en kwam met de 1e groep Antillianen in 1964 naar Nederland om te gaan werken bij Bronswerk Amersfoort. En net als velen met hem, ging ook Wil honkballen bij ABC Quick.

Van 1964 tot 1973 speelde Wil bij onze vereniging en zijn positie was het 1e honk. En daar was Wil op zijn plek want hij behoorde tot de absolute top van honkballers in Nederland en dan met name van 1e honkspelers. Hij was een ijzersterke 1ehonkman en het is ook aan hem te danken dat Quick in die jaren menig kampioenschap heeft behaald. Zoals we allen weten heeft dat in 1974 uiteindelijk geresulteerd in een promotie naar de Hoofdklasse.

Maar ook naast het veld was Wil graag gezien en een zeer prettig mens. Hij was bescheiden, trad niet graag op de voorgrond en Wil was altijd vriendelijk tegen anderen. Het begrip ‘ruzie maken’ kwam in zijn woordenboek gewoon niet voor.

Wil ligt opgebaard bij UVZ Kerklaan 2a in Hoogland  alwaar u op 7 oktober a.s. van 15.00 tot 15.30 kunt condoleren en afscheid van hem kunt nemen.

De crematieplechtigheid vindt plaats op maandag 8 oktober om 16.00 uur in Aula 2 van Rusthof aan de Dodenweg 31 te Amersfoort.

En al was Wil al vele jaren niet meer actief als speler, hij kwam tot met enige regelmaat kijken naar de verrichtingen van ‘zijn’ honkbalvereniging Quick. Wij zijn Wil dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft willen betekenen want hij was niet alleen in het veld maar ook zeker daarbuiten, menig mens tot voorbeeld.

Wij wensen zijn vrouw Greet en zoon Martsjenko veel sterkte en wijsheid om dit verlies een plaats te geven in hun leven.

Bestuur BSC Quick Amersfoort.