Nieuwsbericht
Geplaatst op 17 januari 2021

In Memoriam: Wim Hülsenbeck

Op 12 januari 2021 ontvingen wij het trieste bericht dat onze Wim Hülsenbeck op 80 jarige leeftijd is overleden. Wim was al enige tijd ziek en ging daar op geheel eigen wijze, en op een bewonderenswaardige manier, mee om. In alle rust en omringd door zijn dierbaren is Wim op 12 januari jl. helaas overleden, de reis was vervolmaakt.

Wim Hülsenbeck en ABC Quick Honkbal, vele jaren een begrip in honkbal-land, een heilige twee-eenheid die meer dan 20 jaar een innige samenwerking hebben gekend. In die tijd prijkte het koffiebedrijf (Smit&)Dorlas op de honkbalpakken van het  1e honkbalteam.

ABC Quick was altijd en overal herkenbaar aan de geel-zwarte wedstrijdpakken -het kleuren-logo van Dorlas koffie en overal op en rond het veld en in Amersfoort zelf, kwam je reclameborden, de gele ronde stickers, vlaggen en doeken van Dorlas (en later Smit & Dorlas) tegen. Er waren weinig lantaarnpalen in Amersfoort die niet voorzien waren van de bekende ronde gele stickers.

Wim was vele jaren een loyale vriend van Quick Honk- en Softbal en heeft in grote mate bijgedragen aan de vele succesvolle jaren van deze vereniging.

Hoe kwamen ABC Quick en Wim Hülsenbeck ooit met elkaar in contact? Na een artikel in de Amersfoortse krant over de sponsoring van koffiebrander Dorlas aan een kleine Brabantse voetbalclub, ontving  Wim van maar liefst 25 sportverenigingen, die allemaal graag in aanmerking wilde komen voor sportsponsoring, een schriftelijk verzoek.

Wim heeft alle aanvragen beoordeeld en koos uiteindelijk voor de aanvraag van voorzitter Defize van de Amersfoortse Honkbal Club Quick. Het feit dat je bij het honkbal zowel op de wedstrijdshirts als op het veld reclame kon maken, gaf uiteindelijk voor Wim de doorslag, er was geen enkele andere aansprekende sport die dat in die jaren kon bieden.

Wim was een bevlogen mens die vol zat met bruisende ideeën. Zo had hij het plan om het infield van het honkbalveld van kunstgras te voorzien, uiteraard in de kleur geel met daarin het logo van S&D koffie. Tot zijn teleurstelling gaf de sportbond hiervoor echter geen toestemming.

Een ander plan van Wim was om achter de huidige speakerscorner, een levensgrote betonbol te laten storten. Op wedstrijddagen kon daar dan een grote zeppelin aan bevestigd worden, uiteraard een gele versie met het logo van S&D koffie, zodat heel Amersfoort kon zien dat het 1e honkbalteam thuis speelde. Maar Quick lag op de aanvliegroute van het toenmalige ziekenhuis dus ook dat plan kon geen doorgang vinden.

Wim had in het begin niet zoveel met de honkbalsport, maar al snel begon Wim echt van het spelletje te houden en werd trouwe supporter. Elk weekend was hij met zijn vrouw Els op de tribune terug te vinden en Els heeft nog een aantal jaar gesoftbald bij Quick.

BSC Quick, Wim en Els Hülsenbeck, samen hebben ze vele mooie jaren meegemaakt. De promotie naar de hoofdklasse was een van die hoogtepunten en bij Quick wordt nog altijd vol enthousiasme gesproken over die mooie (Smit &) Dorlas-tijd. Ook Wim en Els kijken met enorm veel plezier terug op de Quick-periode.

Maar helaas, tot veler verdriet is een levensgenieter, een blijmoedig mens en een trouwe vriend van ons heengegaan.

De kwaliteit van een leven wordt niet afgemeten aan de lengte ervan maar aan de manier waarop het besteed is.  En daar mogen we Wim eeuwig dankbaar voor zijn, hij heeft zijn leven met zijn dierbaren maar ook met ons op een waardevolle en goede manier besteed.

Wij wensen Els, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden veel kracht en wijsheid toe om dit verlies een plek in hun leven te geven.

Bestuur en leden Base & Softbal Club Quick Amersfoort.