Nieuwsbericht
Geplaatst op 5 januari 2022

In Memorium Jan van Huijzen

Op nieuwjaarsdag bereikte ons het droeve bericht dat op 75-jarige leeftijd

Jan van Huijzen

Is overleden.

Vanaf het allereerste en prille begin van onze vereniging was Jan betrokken bij ‘zijn’ Quick. Jan was in die jaren werkzaam bij het toenmalige LEVOB verzekeringen.

Zijn inzet voor Quick was ongeëvenaard en Jan trad daarbij zelden op de voorgrond, daar hield hij niet zo van. Hij was iemand waar de tijd eigenlijk nauwelijks grip op leek te hebben want als je hem zag, zag je zijn kale bolletje, bril, sigaartje in het gezicht en een olijke blik in z’n ogen. Jan stond altijd klaar voor anderen en niemand deed tevergeefs een beroep op hem, gevraagd en ongevraagd gaf hij advies binnen en buiten de vereniging. Zijn kennis van de Statuten en het Huishoudelijk regelement van de vereniging was enorm en bij vraagstukken op dat terrein was hij het vaste aanspreekpunt.

Jan is in 1967 bij Quick gekomen. De vereniging speelde in die jaren nog op de velden van VVZA en had slechts 2 teams, één senioren- en één jeugdteam. Samen met wat vrienden en kennissen vormde Jan in die jaren het 2e seniorenteam. Het spel was misschien niet hoogstaand maar de sfeer en kameraadschap waren dik in orde!

Jan mocht graag als scheidsrechter fungeren en dat deed hij bewonderingswaardig. Streng maar gedecideerd leidde hij de wedstrijden en liet weinig ruimte voor discussie. Zo bescheiden als Jan was naast het veld, zo duidelijk en dominant was hij in het veld.

Jan verrichte ook de nodige taken op bestuurlijk vlak, “je kunt niet denken bij een vereniging te horen, zonder daar je bijdrage aan te leveren”, was zijn visie. En dat deed Jan met overgave, zelfs na zijn verhuizing -enkele jaren geleden- van Amersfoort naar Gran Canaria, waar hij met zijn grote liefde Tania ging wonen, bleef Jan het wedstrijdsecretariaat honkbal doen, regelde hij de oefenwedstrijden voor het 1e honkbalteam en verrichtte  hij allerlei andere taken en zaken rondom de honkbalwedstrijden.

Jan was onlosmakelijk verbonden aan Quick en heeft in de loop der jaren vele taken verricht zoals wedstrijdsecretariaat, verschillende functies binnen het bestuur, scheidsrechter bij wedstrijden, omroeper (speaker) tijdens de wedstrijden en team-begeleider van HB1, om er maar een paar te noemen.

Nieuwe spelers uit de verre (ei)landen werden veelal door Jan verwelkomt in Amersfoort en vonden vaak  tijdelijk onderdak in zijn huis aan de Stadring. Jan was gek van het spelletje, zo heeft hij bijvoorbeeld Louis Jacobs (wat ’n swing had die man!) naar Amersfoort gehaald, tickets, huisvesting, Jan regelde alles ten voordele van ‘zijn’ Quick.

Jan was misschien voor velen minder zichtbaar maar wie hem kent weet dat hij een Quicker was in hart en nieren, iemand die zich altijd heeft ingezet voor ‘zijn’ Quick, niet alleen in de vele succesjaren maar ook in de wat slechtere tijden.

Met het heengaan van Jan hebben wij niet alleen een waardig club-icoon en lid van de Quick-familie verloren, maar ook een vraagbaak, een vriend en een pilaar van rust en kennis.

Wij wensen zijn vrouw Tania en verder familieleden de wijsheid en kracht om dit verlies een plaatsje te geven in hun leven.

Rust zacht beste Jan.

Leden en Bestuur BSC Quick Amersfoort.