Nieuwsbericht
Geplaatst op 28 november 2015

Michelle Schuur grootste Quick-talent 2015

Michelle Schuur heeft dit jaar de prestigieuze Paul Berkel trofee gewonnen. Tijdens de Jeugdafsluiting ontving zij deze mooie prijs uit handen van Paul Berkel jr. Ze volgt daarmee Kai Berkel op. Michelle valt vooral op door haar sterke arm, snelheid, tactisch inzicht maar zeker ook haar tomeloze inzet. Het lijkt haar allemaal heel makkelijk af te gaan, ze pikt alles snel op en kan overal in het veld ingezet worden. Daaraan herken je een echt talent!

Quick-jeugdafsluiting-2015-47

De Paul Berkel trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle jeugdspeler/speelster. De beker bestaat al sinds 1982 en vele ‘grote namen’ gingen Michelle voor. Denk daarbij aan Reinier de Vries (1984), de broers Bas (1995) en Jos de Jong (2002) maar ook de broers Ron (1985) en Eddie Dix (1988). Spelers die het tot in de hoofdklasse en sommigen zelfs tot in het Nederlands team hebben geschopt.
Maar… slechts weinig meiden konden deze prijs in de wacht slepen. In 2008 was Floor van Dijk de laatste softbalster die de beker won. Ook zij heeft hoofdklasse gespeeld en zat in Jong Oranje.

De prijs is dik verdiend voor deze bescheiden honk- én softbalster. Michelle begon in 2011 bij de beeballers, maar schoof al snel door naar honkbal pupillen 1 (waar ze kampioen mee werd) en honkbal aspiranten 1. Dit jaar maakte ze ook haar debuut in het softbal bij de junioren.
Was ze bij de honkballers nog korte stop en pitcher; als softbalster zat ze ook veel wedstrijden achter de plaat als catcher. Ook aan slag staat ze haar ‘mannetje’ want bij de junioren softbal was ze dit seizoen de Beste Slagvrouw. Komend seizoen zal Michelle mee gaan trainen met Quick Dames 1.

Heel veel succes en we hopen nog lang van je te kunnen genieten Michelle!!

DSC_0062 michelle fielden