Nieuwsbericht
Geplaatst op 2 november 2017

Nieuwe selectie honkbalheren 1 bekend

Seizoen 2018 spelen de honkballers van Cityside Apartments Quick op het hoogste honkbalniveau in Nederland. Samen met 7 andere teams zullen ze strijden in de landelijke Hoofdklasse. Benieuwd naar de selectie? We vertellen je er graag meer over…

Na de spannende play-offs van september waarin het team de promotie afdwong, is de Technische commissie samen met de coachingstaf druk in gesprek gegaan met de huidige selectie en nieuwe spelers om een hoofdklassewaardig team te formeren. Al snel werd duidelijk dat de kern van het team in tact bleef. Twee spelers besloten te stoppen: Carlos Ribalta en Bas de Jong. De laatste heeft besloten om meer tijd met zijn gezin te spenderen. Maar gelukkig zal hij wel bij de club en het team betrokken blijven als hitting coach en in een technische commissie rol voor het eerste team. Daarnaast besloten 3 jonge pitchers terug te gaan naar hun oude club: Rowald Reemst, Dennis van den Bunt (beiden Red Caps) en Jay Jay Muller (HCAW). (NB: na de overschrijvingsdatum van 1 november is in februari bekend geworden dat Niels van Weert overstapt naar L&D Amsterdam).

Er vielen dus een paar ‘gaten’ en natuurlijk wil je het team ook versterken als je promoveert, zeker gezien het feit dat er in de Hoofdklasse 3 wedstrijden per week worden gespeeld! Zo kwamen we tot de volgende nieuwe aanwinsten, die we van harte welkom heten in Amersfoort:

Vier spelers komen over van UVV, dat helaas degradeerde uit de Hoofdklasse: Jurjen van Zijl (pitcher / oud international), Tijmen Takke (IF), Rick Kuipers (OF) en Jelle Blaauw (IF). Met Rick halen we een snelle jongen in huis want tijdens de KNBSB Star Awards ontving hij een prijs voor de meeste gestolen honken in de hoofdklasse.
Naast Jurjen komen ook Jasper Popken (HCAW) en Mark Kolner (TTT) de pitchingselectie versterken. De catching wordt uitgebreid met Rowan van Hoek van HCAW.
Tot slot wordt de familie Engelhardt in het team uitgebreid met de komst van de jonge talentvolle Rachid (OF), die van HCAW overkomt en zelfs al als prof speelde in de organisatie van de Baltimore Orioles.

Rachid maakte ook, samen met Jelle, Rowan en Colin (huidige Quick-speler) afgelopen zomer deel uit van de selectie van het Koninkrijksteam U23, dat de Europese titel binnensleepte in Tsjechië. Ook Tijmen droeg dit jaar het Oranje shirt, maar dan met het U18 team. Dat team speelde het WK en werd achtste in Canada. Kortom, volop jong talent weer nieuw bij Quick maar ook een aantal ervaren spelers. Eigenlijk een mooie mix, die we nu ook al in het team terug zien.
Marco Wels zal aanblijven als hoofdcoach. Meer info over de coachstaf vind je hier (bericht van februari 2018).

We zijn erg blij met de komst van de nieuwe spelers. Veel succes en plezier bij Quick!

Een aantal van de nieuwe spelers in beeld. Dat belooft veel actie komend seizoen aan de foto’s te zien! Dank voor de foto’s Jan Kruijdenberg Fotografie en Honkbalsite.

Rachid, Jelle, Rowan en Colin winnen met Oranje het EK U23 in 2017. Bron: honkbalsite.nl

 

Jurjen in actie tegen Quick. Foto: Jan Kruijdenberg

 

Tijmen in actie tegen Quick (met Jordy Burger). Foto: Jan Kruijdenberg

 

Jelle in actie tegen Pioniers. Foto: Jan Kruijdenberg

 

 

Rick met een van zijn vele gestolen honken. Foto: Jan Kruijdenberg

 

AD Amersfoortse Courant

Overzicht team:

Pitchers:

Colin van Laar, Brian van Laar, Mees Cremer, Tshawn James, Aaron Isenia, Jos de Jong, Jurjen van Zijl (UVV), Jasper Popken (HCAW) en Mark Kolner (TTT).

Catchers (en infield):

Jules Cremer, Remian Dennis en Rowan van Hoek (HCAW).

Infield:

Bryan Engelhardt, Niels van Weert, Kai Berkel, Jelle Blauw (UVV) en Tijmen Takke (UVV).

Outfield:

Jordy Burger, Shairon Nicholas, Luigino Rosaria, Kevin Windster Adelina, Rachid Engelhardt (HCAW) en Rick, Kuipers (UVV).

Utility:

Wesley Bernardus.

Staf:

Marco Wels, Stanley Engelhardt, Jerrel Bernardus, Bob Klaarenbeek, Jos de Jong.