Nieuwsbericht
Geplaatst op 17 september 2018

Overlijdensbericht Joop van der Kuij

Wij ontvingen het droeve bericht dat onze oud-voorzitter, Joop van der Kuij, op 13 september jl. op 88-jarige leeftijd is overleden.

Joop van der Kuij is voor de oudere generatie zeker geen onbekende naam. Hij vormde samen met Edwin Cicillia en Joop Mijnders jarenlang de jeugdcommissie binnen onze vereniging en heeft daar veel en goed werk verricht. Velen zijn van mening dat in die jaren de basis is gelegd voor menig succesvol team in latere jaren. Daarna heeft Joop de rol van voorzitter op zich genomen, in die jaren bij Quick zeker geen sinecure, tropenjaren mogen we rustig zeggen.

Bij leven was Joop wiskundeleraar op toenmalige Piet Mondriaan school en die rust straalde hij ook uit. Hij was een open, benaderbaar, rustig en bedachtzaam mens, iemand die niet excelleerde in uitgesproken meningen of opvattingen. Hij was meer een mens van overleg en compromissen. Joop is waarschijnlijk via zijn honkballende zoon Albert, bij het toenmalige ABC Quick terechtgekomen.

In de jaren bij Quick, heeft Joop veel betekend voor de honkbal-gemeenschap. Het is bekend dat ZKH Willem Alexander in 2019 Amersfoort zal bezoeken. Maar in 1979, de roemruchte jaren van Quick, bezocht onze toenmalige Prins van Oranje, ZKH Prins Claus, Amersfoort en gooide de eerste bal van het seizoen. En dat alles gebeurde onder het toeziend oog van de drie prinsjes, Prins Willem Alexander, Prins Friso, Prins Constantijn รฉn de toenmalige voorzitter Joop van der Kuij.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen op dinsdag 18 september van 19.00 tot 19.30 uur in het Rouwcentrum van het Crematorium (Rusthof), Dodenweg 31 in Amersfoort.

De crematieplechtigheid van Joop zal in besloten kring plaatsvinden.

Voor het vele goede werk dat hij gedurende lange tijd in het belang van onze vereniging heeft gedaan zullen wij hem steeds met grote dankbaarheid gedenken en in onze herinnering zal Joop voortleven als een vriendelijk en beminnelijk mens.