Nieuwsbericht
Geplaatst op 16 november 2018

Overschrijvingen honkbalheren 1 bekend voor seizoen 2019

De traditionele deadline van 1 november voor de overschrijvingen in de topsport honkbal is dit jaar twee weken opgeschoven naar 15 november en die datum is nu verstreken dus tijd voor een update!
Na een periode van speculeren en afwachten, kunnen we de volgende overschrijvingen bekend maken voor Cityside Apartments Quick herenhonkbal 1:

Voor seizoen 2019 zal de selectie bestaan uit:

Coaching staf

·        Hoofdcoach Glenn Romney (was coach van Pirates-2)
·        Pitcher coach Cliff Foster (was coach van Pirates-2)
·        Stanley Engelhardt (is bij Quick gebleven)

Spelers

Nieuw bij Quick zijn de volgende 9 spelers:

Van Pirates-2 komen:

Sam van der Ploeg (18 jaar)
Het afgelopen jaar heeft Sam zeer sterk gespeeld in de overgangsklasse als middle infielder. Sam is een goede slagman, snel op de honken en heeft verdedigend ook veel snelheid en een sterke handschoen.

Mitchel Berghmans (30 jaar)
Mitchel is een lefty knuckleball werper. Hij heeft vanaf 2006 tot nu op topsportniveau (overgangsklasse en hoofdklasse) gespeeld in Nederland bij o.a. The Hawks. Ook speelt Mitchel met een team (Dutch Tigers) enkele weken per jaar een groot internationaal toernooi in Arizona. Mitchel heeft afgelopen jaar een sterk seizoen gedraaid in de overgangsklasse.

Jan-Willem Geerts (31 jaar)
Zeer sterke en gedreven honkballer: pitcher en infielder en sterke slagman. Jan-Willem heeft in diverse vertegenwoordigende jeugdteams gespeeld en verder voor Pirates en RCH in de hoofdklasse en voor Terrasvogels in de eerste klasse en voor Onze Gezellen in de eerste en overgangsklasse. Afgelopen jaar heeft hij nog voor L&D Amsterdam in de series gespeeld alsmede voor Pirates-2 in de overgangsklasse.

Van Neptunus komt Taylor Clemensia (21 jaar)
Taylor is afgelopen jaar vanuit de organisatie van de Minnesota Twins, overgekomen naar Neptunus en heeft daar zeer verdienstelijk gegooid. Taylor is ook een sterke slagman en kan goed uit de voeten in het outfield. Bron Grandslam: “Taylor Clemensia debuteerde in de Hoofdklasse tijdens het seizoen 2013 toen hij in één wedstrijd speelde voor HCAW. Een jaar later speelde hij in 18 wedstrijden voor Hoofddorp Pioniers als outfielder, eerste honkman en designated hitter. Seizoen 2015 maakte hij ook zijn pitching-debuut en gooide in vijf wedstrijden als reliever. Hij speelde niet voor Pioniers na afloop van zijn profseizoenen in 2016 en 2017. Clemensia werd op 8 mei 2015 gecontracteerd door de Minnesota Twins en maakte zijn profdebuut in 2016.”

Van HCAW komen:

Sem Robberse (17 jaar)
Sem is een zeer groot talent dat vorig jaar voor HCAW gooide in de hoofdklasse en overgangsklasse en tegen Quick een zeer sterke wedstrijd neerzette. Hij won de Roel de Mon award (een award vanuit de KNBSB die wordt uitgereikt aan de meest talentvolle werper van het seizoen) Robberse maakte dit seizoen zijn Hoofdklassedebuut voor HCAW en kreeg in twintig innings slechts vier verdiende punten tegen, goed voor een ERA van 1.80. Hij was geselecteerd voor Oranje U18.

Dakota van der Heyde (20 jaar)
Dakota heeft in zijn jeugd bij Quick gespeeld en is daarna via de Academy Scimitars bij HCAW terecht gekomen. Op 20-jarige leeftijd maakte hij vorig jaar zijn debuut in de Hoofdklasse in de play offs van de hoofdklasse. Het afgelopen seizoen heeft hij met name in de overgangsklasse gespeeld en heeft sterk geslagen: slaggemiddelde van 321 en hij sloeg 4 homeruns.

Van UVV komt Amar van Zwieten (16 jaar)
Amar speelde de laatste twee jaar als zeer jong talent in de overgangsklasse bij UVV en daarvoor bij HCAW. Amar is op zeer jonge leeftijd 15 jaar gescout voor de US maar zal zich voor nu vnl richten op zijn debuut in de hoofdklasse. Hij is pitcher en infielder.

Van Twins komt Enrique Pastor Chevez Martinez (24 jaar) uit Nicaragua
Hij speelt sinds zijn 16e honkbal op professioneel niveau in Nicaragua. Is vervolgens 2 jaar naar de Dominicaanse Republiek gegaan en heeft daar voor Atlanta Braves gespeeld en heel kort voor de Boston Red Sox. Vervolgens is hij weer bij een club in de eerste divisie van Nicaragua (Leon) terechtgekomen. Nu woont Enrique iets meer dan een jaar in Nederland en heeft zijn eerste jaar in de hoofdklasse gespeeld.

Van Orioles komt Denzel Brooks

Hij speelde afgelopen seizoen in de overgangsklasse. Een goede speler met als positie: short stop/middle infield. Ook een erg snelle speler, zoals blijkt uit het aantal van 40 gestolen honken in de competitie.

Bij Quick zijn de volgende spelers gebleven:

1.      Colin van Laar
2.      Brian van Laar
3.      Jasper Popken
4.      T’Shawn James
5.      Mark Kolner
6.      Rowan van Hoek
7.      Jules Creemer
8.      Remian Denis
9.      Bryan Engelhardt
10.   Rachid Engelhardt
11.   Joran Berkhout
12.   Jordy Burger
13.   Kevin Windster-Adelina
14.   Tijmen Takke (voor de periode dat hij niet in Amerika speelt)

Na een mooie lange carrière zijn Wesley Bernardus, Jos de Jong en Luigino Rosaria gestopt bij herenhonkbal 1. Shairon Nicholas stapte over naar Quick heren 2.

De volgende spelers zijn vertrokken bij Quick:

Naar Robur: Rick Kuipers
Naar HCAW: Jelle Blaauw en Mees Cremer
Naar UVV: Kai Berkel, Jurjen van Zijl en Aaron Isenia

Hier vind je een overzicht van alle overschrijvingen in de Hoofdklasse, opgesteld door Marco Stoovelaar.