Nieuwsbericht
Geplaatst op 31 maart 2019

Quick herensoftbal versterkt met Danny Rombley en Enrique Javier

Quick herensoftbal haalt veel slagkracht in huis met oud-honkbalinternational Danny Rombley en softbalinternational Enrique Javier

Op de valreep voor de competitie start, heeft regerend landskampioen Quick zich versterkt met 3 nieuwe spelers: Danny Rombley, Enrique Javier en Myron Juaquin. Met de komst van Danny en Enrique haalt Quick veel slagkracht en internationale ervaring in huis. Alle 3 spelers kwamen afgelopen weekend al in Amersfoort in actie tijdens het door Quick georganiseerde internationale Keistadtoernooi. Danny en Myron speelden mee voor Quick terwijl Enrique dit toernooi nog als speler van het Nederlands team deelnam.

Danny Rombley

Danny maakt de overstap naar het herensoftbal vanuit het honkbal waar hij vorig jaar zijn carrière beëindigde als Most Valuable Player in de honkbal hoofdklasse. Niet alleen speelde Danny jaren op het hoogste honkbalniveau in Nederland, ook speelde hij 210 interlands en werd in 2011 wereldkampioen met het Nederlands team.Al in 1997 maakte Danny Rombley op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdklasse. Een jaar later debuteerde hij voor Oranje en speelde zich tijdens het WK in de kijker van de Amerikaanse scouts. Hij tekende een contract bij de Montreal Expos, voor wie hij tussen 1999 en 2004 uitkwam op verschillende niveaus.

In 2005 keerde Rombley terug in de Nederlandse hoofdklasse en won een aantal keer met zijn team het landskampioenschap. Ook won hij diverse individuele prijzen als beste slagman en beste buitenvelder.

Enrique Javier

Enrique is zeker geen onbekende op het softbalveld. Hij speelt al heel wat jaren bij diverse clubs op het hoogste niveau in Nederland én België. De laatste jaren komt hij uit voor het Belgische Brasschaat Braves en won daarmee mooie prijzen. Aan het veld van Quick in Amersfoort bewaart Enrique zeker mooie herinneringen: in 2017 won hij met de Braves het Europese Supercup-toernooi, dat door Quick werd georganiseerd. Ook in het Nederlands herensoftbalteam is Enrique al jaren een vaste waarde en een sterke kracht in het slagperk.

Tot slot sluit Myron Juaquin aan bij de Amersfoortse selectie. Hij is een broer van speler Dyron, die vorig jaar bij Quick kwam softballen. Myron maakt de overstap van het honkbal naar het herensoftbal, zoals je vaak ziet.

Nieuwe seizoen

Vrijdag 5 april a.s. start voor de herensoftballers het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers. Coach Ricardo Bryson kijkt uit naar dit jaar. Doelstelling is opnieuw de landstitel te veroveren. Tijdens het Keistadtoernooi afgelopen weekend heeft het team al een visitekaartje afgegeven met mooie wedstrijden dus dat belooft wat. Op vrijdag 12 april is de traditionele Opening Night met de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Spikes om 20.00 uur op Sportpark Dorrestein.

Foto’s: Egbert-Jan van Ommen