Nieuwsbericht
Geplaatst op 10 september 2016

Quick softbal wint Europese titel

Na een fantastische week pakten de Herensoftballers van Biosilk Quick afgelopen zaterdag in Italië de Europese titel. In de eindstrijd om de ESF Cup, versloeg Quick het Franse Pantheres met 3-2. Een historisch hoogtepunt voor de club!

Quick wint Europese titel ESF Cup

Dag 1
Het European Super Cup Men Tournament begon voor Quick met de openingswedstrijd tegen Roma, titel verdediger van de Supercup. Een geduchte tegenstander dus. Maar Quick begon goed en openingsslagman Emeron Lourens wist meteen het eerste punt te scoren. Maar ook Roma pakte in de eerste inning meteen een punt. Het ging gelijk op maar in de vijfde inning scoorde Roma 2 punten en besliste daarmee de wedstrijd. Maar een goed begin voor Quick!

IMG_9546 IMG_9539

Dag 2
De volgende dag stonden het Tsjechische Spectrum en het Franse Pantheres op het programma. Tegen de Tsjechische werper had Quick weinig in te brengen en het werd 8-1. Maar tegen de Fransen, begon Quick goed en scoorde in de eerste inning al 5 punten door honkslagen van Emeron Lourens, Manuel Bouwman, Anthony Beaumont en een homerun van Jerome Wouters.  Ze sprokkelden er nog 2 punten bij maar de Pantheres kwamen ook terug in de wedstrijd en brachten de eindstand op 7-5.

Manuel Bouwman aan slag IMG_9972

Dag 3
In de ochtend speelde Quick tegen het sterke Bulls uit Denemarken. Dat werd een 9-2 verlies tegen de pitcher Kim Hansen. Een pitcher van wereldklasse. De middag bracht een zelfde uitslag, maar dan in het voordeel van Quick in de wedstrijd tegen Medvedi uit Kroatië. 

Dag 4
Vanaf vandaag werd het deelnemersveld gesplitst in de Super Cup en de ESF Cup. Quick was als vierde in de sterke poule geëindigd en plaatste zich dus als nummer 1 voor de ESF Cup. De eerste tegenstander vandaag was het Spaanse Magos, de titelverdedigers. Maar Quick was duidelijk de sterkste en won met 7-1. Met name goed slagwerk (oa 3 homeruns van Davy van Venrooy, Merlijn Brink en Erik van der Horst) bracht de overwinning.

IMG_9849 IMG_9637 IMG_0056

Hiermee was Quick een ronde verder en trof het Belgische Chicaboo’s. Vorig jaar stonden beide tegenstanders ook tegenover Quick, maar toen trokken de Amersfoorters na een loodzware strijd aan het kortste eind. Dit jaar waren de rollen omgedraaid want net als Magos, wisten de Belgen niet van het ontketende Quick te winnen. Het werd maar liefst 12-3 (mercy rule) na een walk off homerun van Ron Dix. Niek Nieuwenhuizen gooide een prima wedstrijd met maar liefst 10 strike outs in 5 innings! Met deze overwinning was een medaille veilig gesteld, alleen de kleur was nog onbekend. 

IMG_9860 IMG_0147

Dag 5
Voor een directe finale plaats moest gewonnen worden van het Italiaanse Junior Alpina. Het werd een geweldig spannende strijd, die pas in de verlenging beslist werd. Junior Alpina nam meteen in de eerste inning een voorsprong van 2-0 door 2 homeruns. Maar Quick vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde in de 5e inning ook 2 runs. Ook door 2 homeruns! (Revin Brooks en Emeron Lourens). Met een 2-2 stand werd een zogenaamde tie break gespeeld. Junior Alpina kreeg 2e en 3e honk bezet, maar wist niet te scoren. Quick pakte meteen de eerste kans. Pinch hitter Anthony Hose sloeg met een mooie honkslag het winnende punt binnen. De finale was bereikt!

IMG_0011 IMG_0012

Finaledag
Nog één keer opladen en alles geven… De Franse Pantheres hadden in de ochtend de Italianen verslagen en waren dus de verrassende mede-finalist.
Niek Nieuwenhuizen was de startende werper en onder luide aanmoedigingen van de meegereisde Quick fans, begon de strijd. Davy van Venrooy was op dreef en bracht Quick in de 2e inning op voorsprong met een solo homerun. Het antwoord van Pantheres kwam echter al snel, in de 3e inning waarin ze 2 punten scoorden. In de vierde inning nam Shawn Koster het werpen over van Niek en stopte meteen de Franse aanval met 3 strikeouts. Quick daarentegen pakte 2 punten in de 4e inning door wederom Davy en Revin Brooks en Erik van der Horst. Stand 3-2. En die stand bleef zo want Shawn gooide maar liefst nog 10 strikeouts! Hij werd later ook uitgeroepen tot Most Valuable Player van het ESF Toernooi. En Quick pakte voor het eerste in de geschiedenis deze prachtige Europese titel! 

 IMG_0179 IMG_9623

BioSilk-Quick-Softbal-Heren-1-winnaars-European-Softball-Federatio-Cup-2016

Nederlandse competitie
Ook in de vaderlandse competitie doet Quick het goed en is bijna verzekerd van een plek in de play offs voor het landskampioenschap. Tijd voor revanche op de verloren finale vorig seizoen tegen Hoofddorp Pioneers. Quick speelt woe 14, vrij 16 en woe 21 september op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort. Kom gezellig kijken!

Nagenieten?
Play by play
http://competition.europeansoftball.org/2016/azzano/schedule.php 
Live stream van de finale: http://www.playo.tv/event/European-Super-Cup-Men-1987.aspx
Facebook Quickhttps://nl-nl.facebook.com/bscquick 
Foto’s Europacup: https://bscquick.smugmug.com/Seizoen-2016/Biosilk-Quick-Heren-softbal1/Europacup-Herensoftbal-Italië-/