Nieuwsbericht
Geplaatst op 4 oktober 2018

Rachid, Rowan en Colin geselecteerd voor WK U23

Het U23 Koninkrijksteam plaatste zich in augustus 2017 met de Europese titel voor de derde editie van het wereldkampioenschap. In de finale werd gastheer Tsjechië in de verlenging met 9-10 verslagen en onze Colin van Laar werd uitgeroepen tot MVP van het toernooi.

Het WK U23 vindt plaats van 19 tot en met 28 oktober in het Edgar Renteria stadion in Barranquilla, Colombia. Dit nieuwe stadion, vernoemd naar de voormalige Colombiaanse Major League korte stop, zal het belangrijkste speelveld worden van het WK. Met een capaciteit van 12.000 wordt het gloednieuwe Estadio Edgar Renteria nu al het mooiste honkbalstadion van Zuid-Amerika genoemd.

Quick in oranje

Voor Oranje zijn drie Quickers geselecteerd: pitcher Colin van Laar, catcher Rowan van Hoek en utility speler Rachid Engelhardt.

Foto’s: Simon Kreijns

Deelnemersveld

Aan het WK doet één Afrikaans team mee (Zuid-Afrika), drie Aziatische team (waaronder titelverdediger Japan), twee Europese teams (naast Oranje ook Tsjechië), vier teams uit de Americas (Venezuela, Mexico, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek), één team uit Oceanië (Australië) en Colombia is als host als twaalfde en laatste aan het deelnemersveld toegevoegd. Dit is de poule indeling: