Nieuwsbericht
Geplaatst op 11 oktober 2016

Topklasse junioren Nederlands Kampioen!

Ons Combiteam Quick-Almere heeft een topklasse prestatie neergezet! Ze zijn Nederlands Kampioen Topklasse Junioren geworden!!! Dat is voor het eerst in de clubgeschiedenis…
Onder leiding van de coaches Manuel Bouwman en Franklin Mauritius wonnen de jongens ook de laatste wedstrijd tegen directe concurrent Alphians met 4-2.

image

Maar het hele seizoen deden de jongens het al super. In de voorronde eindigden ze met de buren uit Leusden (Red Caps) bovenaan en mochten zo samen spelen om het landskampioenschap. Tegenstanders waren Alphians en de Braves uit de andere poule.

Er werd een dubbele competitie afgewerkt, waarbij de jongens slechts 1 wedstrijd verloren! Vooral verdedigend stond het als een huis met sterke pitching van Tshawn James en Aaron Isenia. Zo kreeg het team slechts 24 punten tegen in 6 wedstrijden en ze scoorden er zelf 43 (ook het hoogste in de nacompetitie). Echte topklasse dus!!

Coach Manuel kon zijn geluk helemaal niet op want als speler pakte hij in hetzelfde weekend ook de Nederlandse titel met Quick heren softbal 1.

image

Zelfs de Burgemeester van Amersfoort noemde de prestatie van onze toppers in zijn weekvideo.
Bekijk hier het fragment:ย Fragment uit de weekvideo Burgemeester van Amersfoort.