Nieuwsbericht
Geplaatst op 26 november 2015

Transfernieuws Quick herenhonkbal 1

‘Met ervaring en jong talent klaar voor de toekomst’

Quick heren honkbal 1 heeft zich voor komend seizoen versterkt met jonge talenten en ervaren spelers uit de hoofdklasse, zelfs uit het Nederlands team. “Hiermee komt de Quick-dream weer een stap dichterbij.” zegt een trotse voorzitter Mark van Horik.

Het team bestaat komend seizoen uit ervaren spelers (zoals Bas en Jos de Jong en Wesley Bernardus). Hier voegen we een ‘grote naam uit de honkbalwereld aan toe. International Bas Nooij komt over van hoofdklasser L&D Pirates. Hij heeft ook in USA gehonkbald en was catcher in het Nederlands team. Zijn ervaring kan hij goed delen met de jonge spelers. En Quick voegt nóg een hoofdklasse speler aan de selectie toe: pitcher Bob Klaarenbeek verruilt HCAW voor Quick.

Voor het eerst in de geschiedenis hield Quick dit jaar een try out voor nieuwe spelers. Hier kwamen veel goede, talentvolle honkballers op af. Jonge honden die klaar zijn voor een nieuwe stap en veel willen leren.

Jordy Burger en de broers Mees en Jules Cremer (allen van UVV rookies), Dennis van de Bunt (The Red Caps), Aaron Isenia (Scimitars), Roy de Busser, Waldemir van Lamoen (beiden Almere) stapten over. Zij maken samen met 15 jarig talent Tshawn James, Kevin Windster, Remian Denis, Luigino Rosaria en Shairon Nicholas het team compleet, waardoor het een mooie mix is van ervaring en jong enthousiasme.

Met het aantrekken van een groep nieuwe spelers heeft Quick een mooie brede basis voor zowel het eerste als tweede honkbalteam én het junioren team dat topklasse speelt. Deze teams gaan nauw samenwerken om de Quick dream te kunnen realiseren. ‘We hebben er zin in. Met deze spelers kunnen we nog jaren vooruit en mooi honkbal laten zien’ aldus coach Reinier de Vries. Hij zal ook dit jaar het team coachen. Tim Zwaan zal hem assisteren, evenals Bas en Jos de Jong, die als respectievelijk hitting en pitching coach zullen ondersteunen.

Selectie 2016:

Wesley Bernardus, Dennis van de Bunt, Jordy Burger, Roy de Busser, Jules Cremer, Mees Cremer, Remian Denis, Aaron Isenia, Tshawn James, Bas de Jong, Jos de Jong, Bob Klaarenbeek, Waldemir van Lamoen, Shairon Nicholas, Bas Nooij, Luigino Rosaria, Kevin Windster.