Slowpitch Recreanten

Sinds 1 jaar heeft Quick een Slowpitch recreanten team. Slowpitch is een opkomende softbalvariant die enorm wordt onderschat. In tegenstelling tot het fastpitch draait het bij slowpitch niet om de pitching, maar om de kwaliteiten van individuele spelers. Nagenoeg Elke bal wordt namelijk het veld in gebracht en dient te worden verwerkt. Slagkracht is de sleutel.

Bij Quick is het team begonnen als trainingsgroep voor ouders van honkballende jeugdspelers. Maar inmiddels is het team enorm gegroeid. Oud-internationals Guus van Bon en Frits Dijkhuizen verzorgen de training en spelen ook mee in het team. Guus heeft meerdere softbal WK’s meegemaakt in onder andere Manilla in de Filipijnen.

De coach van het team is JJ Josemans. Hij speelt slowpitch op Europees niveau in de ESSL met het team “The Vikings” en in de nationale competitie van de KNBSB met “De Piratas”. Deze competitie van de KNBSB is nieuw en de eerste twee geplaatsen aan het einde van deze competitie, gaan als vertegenwoordiger van de KNBSB naar het EK voor clubteams. Als Quick het dit jaar goed doet, hopen wij ook de overstap te maken naar deze competitie.

De spelersgroep is inmiddels enorm uitgebreid met bekende namen als Leroy Palland, Willem Stelte, Didier Avila, Arie Reijersen etc. Iedereen die lid is van Quick, kan zich aanmelden om te komen trainen/spelen. Op dit moment zoeken wij voornamelijk nog enkele vrouwen. Wij trainen op zondag vanaf 16:00 uur. Dus wil je een keer meetrainen?

Want dit jaar doet ons slowpitchteam mee aan de recreantencompetitie van de KNBSB. De verwachting is dat wij hoge ogen zullen gooien. Voor verdere vragen over slowpitch kan contact worden opgenomen met Sander Jansen, de drijvende kracht achter dit team.